SANATÇI İsmail YK
BİYOGRAFİ

Doğduğu günden bu yana müzikle uğraşan beş kardeşin en küçüğü olan İsmail YK 5 Temmuz 1978 yılında Almanya nın Hamm şehrinde dünyaya gelmiştir. Müziğe küçük yaşlarda adım atan ‘İsmail YK’ 13 yaşında kardeşleriyle birlikte sahne hayatına başlar. İsmail YK birçok müzik enstrümanlarını başarı ile çalıyor. Ayrıca stüdyosunda kardeşleriyle beraber aranje ve müzik yönetmenliği yapmakla birlikte çok başarılı ‘Söz ve Müzik’ yazarıdır. ’Seda Sayan, Alisan, Ebru Yaşar, Kibariye’ gibi sanatçılara birçok beste vermiş, aranjörlük yapmıştır,

1995 yılında ise profesyonel müzik hayatına adım attı.Lise mezunu olduktan sonra kendisini tamamıyle müziğe verir.

1996 yılında Yurtseven Kardeşler grubuyla Bir Tek Sen adlı ilk albümü piyasada yer almıştır .

1998 yılında Yurtseven Kardeşlerin Hop de bakım ve canın çıksın insafsız gibi şakılarında bulunduğu Toprak adlı albümü cıkmıştır.

Canın çıksın İnsafsız adlı şarkısın insanların dilinde olmasıyla birlikte bir çok televizyon kanallarında arkafon müziği olarak kullanılmaktaydı. Şarkının populeritesi grup isminden daha ön plandaydı ve daha çok konuşuluyordu. İsmail yk nın seslendirdiği bu şarkının büyük kitle tarafından ilgi görmesi grup üyelerinden Hüseyin Yurtseven aklında bir İsmail yk solo albümü yapma fikrine neden olmuştu. Teklifi kabul eden İsmail yk 2002 yılında, 2004 yılında çıkacak olan albümü için çalışmalarına başlamıştır.

2004 yılı, 5 mayıs ta farklı tarzı ile kendisini çok iyi hazırlayıp ‘Yurtseven Kardeşler’ müzik grubunun da desteğiyle ilk solo albümü ‘Şappur şuppur’ ile İsmail yk ismi altında Türkiye müzik piyasasına ilk adımını atar. Türkiye’de zirvede olan ve en başta gelen önemli sanatçıların da albüm çıkardığı dönemde yeni bir sanatçının albüm satışlarının birden hız alması müzik patronlarınında dikkatini çekmeyi başarır.

Şappur şuppur’ şarkısı ve klibi ile babaların yaramaz çocuğu,annelerin yakışıklı evladı,gençlerin sevgilisi ve çocukların kahramanı olmayı başarmıştır. Aynı zamanda ‘Nerdesin’ isimli şarkısı ile sevenlerin yüreğine seslenerek çok büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştur.

2005 yılın Nisan ayında Türkiye’de ilk oyuncağı yapılan sanatçı olmuş ve tüm ilköğretim okullarında ders kitaplarına konu olmuştur.

2006 yılı 5 Mayısta 'www.bombabomba.com' albümü ile çıkış yakalayıp bu albümle de müzik dünyasına bomba gibi giriş yapmıştır. Özellikle 'Allah belanı versin' şarkısı tüm Türkiye’de odak noktası haline gelmiş birçok gazete, anahaber bülteni ve birçok canlı TV programına konu olmuştur, Bu albüm de toplam 5 şarkıya klip çekmiş ve Türkiye'nin en çok satan sanatçısı olmuş 'Yılın En çok satan MEKANİK albüm ödül'ü ve Yılın en çok satan DİJİTAL albüm' ödüllerini alarak rekorlara imza atmıştır.

2008 yılında 'Bas Gaza' albümü ile yine iddialı giriş yapmış yılın en çok satan satanlar arasında olmuş ve hem 'MÜ-YAP' hem 'Kral TV' hemde 'Dijital' platformda sayısız ödül alarak diğer albümlerindeki başarıyı devam ettirmiştir. 'Bas Gaza' albümümünün satış rekorları kırması çok büyük kitlelere ulaşması Türkiye ve Avrupada bulunan dünyaca ünlü 'Nielsen Müzik Endüstri' firmasının da dikkatini çekmiş 'Marka araştırmalarında' İsmail YK marka olan ilk 10 sanatçı arasına 5 yılda girmeyi başarmıştır.

 

2009 yılında 'Haydi Bastır' CILGIN/facebook) ve ayrilmam sarkisininda bulundugu albümü ile yine süper çıkış yapan İsmail YK,albümü piyasaya çıkmadan 70.000 sipariş almış ve ilk'lerine bir ilk daha katmıştır. YK bu zamana kadar Türkiye ve Avrupadaki milyonlarca hayranına her zaman ilginç çalışmalar sunmuş ve dikkat çekmiştir, Son albümü ile birlikte bu başarısını tüm dünyaya yaymıştır, Söz ve müziği İsmail YK’ya ait olan Facebook’ta ki bir genç’in hikayesini anlatan ‘Çılgın/Facebook’ şarkısı ve video klib’i dünyaca ünlü sosyal imleme sitesi ‘BuzzFeede düşünce dünya çapında ilgi görmüştür.

2011 yılında Bakanlık tarafından ‘Gençlik kimi idol olarak görüyor’ adı altında yapılan idol araştırmasının sonuçlarına göre gençliğin idol olarak gördüğü kişiler sıralamasında açık ara farkla 1.sırada gelerek Türkiye’de idol alınanlar sıralamasında 1.sıraya yerleşmiş ve Türkiye de ne kadar çok sevildiğini gözler önüne sermiştir.

2011 yılında İsmail YK solo müzik kariyerindeki 5. albümü olan Psikopat'ı 9 haziran günü hayranlarının beğenisine sunmuş ve bu albümle de başarısına devam etmiştir,

2012 yılında Metropol 2015 yılında ‚‘‘ Kıyamet‘‘ 2017 yılında ‚‘’80 80 160‘‘ ve son olarak  2018 yılında ‚‘‘Tansiyon‘‘ adlı albümünü piyasaya sunmuş ve büyük beğeni toplamıştır. Tansiyon albümünden sonra tekli single lar ile halkın büyük beğenisini toplamıştır.